mylifeinthestates -

Dagen är äntligen här!

Idag är äntligen alla papper färdiga och ska skickas in till... var dem nu ska? Tur att Daniel har koll, för papperna ska till en massa olika ställen och det enda vi kan göra nu är att vänta. Äntligen så kan vi dock säga att processen har börjat och från att papperna kommer dit dem ska så tar det ungeför 6 månader innan jag kan flytta, så runt Augusti lutar det ju åt som beräknat. Det kan även gå snabbare och vara klart om 4 månader, men det kan också ta tills September. Det vet vi inte i dagens läge.

Nästa steg blir ett konferanssamtal med mig, Daniel och Quincy där Daniel förklarar vad som kommer hända härnäst, så fortsättning följer.... :)



Hur lång tid ska det behöva ta?

Det sista kompleteringsbrevet som advokaten Daniel behöver, skickade jag på posten för över 11 dagar sedan och det har fortfarande inte kommit fram. Jag kan knappt prata om det utan att få panik, för jag kan verkligen inte förstå att visum sökandet inte ens har börjat ännu. Målet var att alla papper skulle vara klara den 1 februari, och Quincy hade mina papper redan den 29 januari, så vi var i god tid, MEN! alla dessa kompleteringar som sagt..

Som sagt. Hur lång tid ska det behöva ta?




...

Det är inte lätt att vara i ett distans förhållande..




Överraskad!

I dag fick jag ett stort paker på posten från Quincy :) Så himla gulligt av honom! Finns inget bättre än att bli överraskad med en personlig present. Kul för honom också att han äntligen lyckades, för jag brukar alltid vara för smart och han ganska klumpig, så jag brukar alltid veta vad jag ska få av honom i födelsedags present eller julklapp, eller när han planerer en överrasking, hahaha :) men denna gången lyckades han, och jag känner mig som världens lyckligaste idag! <3 tack babe!




Äntligen bokat!

Idag har Quincy äntligen bokat sitt flyg :) Den 5e landar han i Sverige och stannar tills den 23.

NED RÄKNINGEN HAR BÖRJAT <3



Kommentarer jag stöter på om min flytt..

När jag berättar för folk att jag ska flytta till Usa så möts man av många olika reaktioner... Det här är de vanligaste!

Jag; Ja, jag flyttar till Usa nu i Augusti ungefär, det känns jätte spännade :)
Den andra; Jaha, då kanske man ser dig i Svenska hollywood fruar om några år då! Hahaha.


Oj så kul! Jag vet aldrig vad jag ska svara när någon säger det. Ibland säger jag, Ja, hahaha, vem vet! Ibland blir det; Nja, jag skulle inte tro det va. Hmm.. Jag vet inte hur jag ska ta den kommentaren, för förlåt, alla i svenska hollywoodfruar är väldigt olika mig, och verkar ganska dumma, så jag har väldigt svårt att se mig själv som en i den guppen, men tydligen så kan väldigt många andra se mig där? Vilket gör mig lite fundersam. Haha.

Något annat som händer ganska ofta är att folk inte fattar att man verkligen ska flytta. Så här lät det på banken:

Bankman; Vi har en försäkring som du borde ha, den är jätte bra.
Jag; Ja, asså jag flyttar till Usa till hösten så det känns inte så aktuellt.
Bankman; Ja, men den här har jätte bra reseförsäkring så det passar nog dig perfekt.
Jag; Ja, det låter ju bra, men asså... jag flyttar. Permanent.
Bankman; Jaha, men du kan teckna denna nu och vara försäkrade under tiden du inte bor i Sverige.
Jag; Jag kommer säga upp mitt bankkonto i Augusti. Tyvärr.
Bankman; Jaha, asså du flyttar "flyttar"?


Sa jag inte det hela tiden? Detta har hänt många gånger. Flyttar man utomlands, så tar folk för givet att man flytar hem också. Och visst är det säkert många som gör det. Och visst kan jag bli en av dem. Men det finns ingen plan på det, men någonstans tänker alla att det finns en plan på hemresa, för vem flyttar från trygga sverige?

Andra vanliga reaktioner är: Hur mår din mamma? Vad då, för evigt eller?

Jag är okej med alla frågor om det, alla funderinga som folk har... MEN snälla skippa Hollywood fruar kommenteren för jag tycker det är så sjukt tråkig och jag känner mig dumförklarad av människor som knappt känner mig, haha!


Mina framtida vänner och kollegor?




Komplettering..

Självklar så skulle vår advokats sekreterare klanta sig så att jag var tvungen att skicka in yttligare ett papper till dem, och hela processen kommer ta yttligare 5 dagar. Ska detta någonsin bli klart?



Alla hjärtans dag

Så, jag har aldrig haft några specialla känslor inför alla hjärtans dag. Aldrig riktigt tagit det så allvarligt, blivit jätte glad för något eller besviken. Eller jo, en gång kanske jag blev besviken för på alla hjärtansdag för några år sedan så blev jag dumpad. EFTER jag fått massa fina presenter, haha. Det var ju kanske inte en kanon dag direkt.

Idag när jag vaknade så var jag inte jätte ledsen över att inte vara med Quincy. Om jag hade fått välja så hade jag ju såklart det, men det är som vilken dag som helst för mig. Jag tycker att det är roligare att överraska familj/pojkvän andra dagar, då dem inte förväntar sig något. TRODDE JAG! Snacka om att jag var avundsjuk på alla som gick runt i par, eller som gick med rosor till sina käraste. Hahaha, hela maxi var fyllt med kärlek idag! Och jag måste säga att trots avundsjukan så var det härligt att se! Vi är för dåliga på att överraska varandra och på att visa vår kärlek och uppskattning - behöver vi en speciel dag för det, so be it! :)

Från och med idag gillar jag alla hjärtans dag och nästa år går jag all in! :)

Quincy, I love u and miss u :) We will celebreate the next valentine's day in our new home :) yay! <3




Jobb Jobb Jobb

Jag jobbar ungefär 6 dagar i veckan nu, och på 3 olika ställen, så man får verkligen ha koll på vart man ska på morgonen, haha :) Vid behov så jobbar jag ute på Doc Morris apotek både på hansa city och giraffen och jag tycker det är hur kul som helst. Sedan jobbar jag även 35 h i veckan ute på Korvettan vid Maxi. Inte mitt dröm jobb direkt. Men man träffar jätte mycket trevliga kunder och man blir på väldigt bra humör att vara där. Det var inte så hemsk som jag trodde det skulle vara, haha. Min chef på apoteket äger det, så det är därför jag är där. Fram till maj ska jag vara där ute och sedan blir det att sommar jobba efter det. Sedan åker jag.

Så det är skönt att inte behöva tänka på pengar. Jag vet att pengarna kommer finnas där i Augist när jag flyttar och det är en trygghet. Jag har även en liten chefs roll ute på korvettan vilket såklart är kul eftersom det innebär saker jag inte gjort förut. 

Pengarna behövs verkligen, framför allt nu när jag och Quincy har betalat vår advokat Daniel 15 000 kr var!!! Galet mycket pengar. Och då fick vi även 10 000 avdrag för att han gillar oss och i utbyte mot mattlagnings klasser av Quincys föräldrar Chris och Debbie.

Jag längar till helgen för då är jag ledig i två hela dagar och det ska bli kanon skönt! :)



Skype söndagar!

Måste säga att jag älskar söndagar för då har Quincy och jag date på skype :) Vi pratar såklart med varandra på telefon varje dag, men varje söndag så försöker vi att umgås i stället. Det låter såklart konstigt, men när vi "umgås" så pratar vi i ungefär 2 timmar, om precis allt. Det är inte bara om dagen som gått och hur vi mår, utan då blir det mycket mer än så :) I dag pratade vi mycket om våran lägenhet vi ska skaffa, vart vi vill bo, vad som blir bäst för mig och honom, arbetsmöjligheter, vem som ska laga mer eftersom ingen av oss kan? Allt mellan himmel och jord. Vi umgås helt enkelt. Jag. Han. Och våra datorer.

Känns nästan som ett vanligt förhållande för en kort stund, tills man inser att man inte kan pussa varandra hej då. Gud vad deprimerande.

Det är ungefär 8 veckor tills Quincy kommer hit igen och stannar i 2,5 veckor :) jag räknar ner dagarna.  




Bild från Central Park i somras då vi var och såg på Ray LaMontagne spela :)




Hej baksmälla!

Igår var jag och Tove ute :) Kul hade vi. Man mår som man förtjänar. Nu blir det lunch. Chips och dipp. Kalas!

Ps! Så vill jag hälsa till Alexander som läser min blogg varje dag ;) Haha :)



Dubbla medborgarskap?

Någon som har koll på om man kan ha dubbla medborgarskap? Jag hade ju absolut räknat med att man kunde det med tanke på att jag vet flera stycken som har det, men fick idag reda på att det antagligen inte fungerar på det sättet om man är född i Sverige. Man måste tydligen välja?

Har precis mailat Daniel för att fråga, men vet inte om han jobbar idag.
Spelar inte så stor roll egentligen, för jag skulle ju aldrig ge upp mitt svenska medborgarskap..



Ett brev kommer lastat...

...med de sista paperna till Daniel, advokaten.

Idag skickade jag äntligen in de sista papperna som behövs för min flytt till usa. Quincy och jag hade en diskussion för några dagar sedan om express brev. Daniel skickade mina papper från usa som ett express brev, det tog 3 dagar, för han skickade det inte förrän i tisdags. Idag frågade jag på posten hur många dagar det tar för mig att skicka ett express brev och vad det kostar. Det skulle ta 5-6 dagar EXPRESS och kosta 150 kr. Om jag skickar det som vanligt, så tar det... gissa! 5-6 dagar också men kostar bara 28 kr. Fullständigt förståligt eller vad?

Jag körde på ett mellan ting och betalade 100 kr så jag kan spåra brevet och fick ett kvitto. Känns lite säkrare.



Rösta på Quincy och hans musikvideo!

Så, i mars så åker Quincy och hans band ut på turne i 2 veckor. Detta kommer antaligen kosta mer än vad dem kommer tjäna, haha, men för att tjäna pengar måste man även satsa pengar som hans pappa Chris säger. De ska spela på en av USAs största festivaler South by South West. Det finns en tävling upp på internet där man kan rösta på Quincys musikvideo SUNSHINE. Om det går bra i tävlingen så betyder det väldigt bra reklam inför den kommande turnéen. Så därför ber jag er att hjälpa honom med detta. Här är länken som ni kan rösta på:

http://promoshq.wildfireapp.com/website/6/contests/185005/voteable_entries/list?order=recency

Man kan rösta en gång om dagen :) Så please do! <3



Ett spindel drama..

Det är en stor nackdel att ha sin pojkvän i ett annat land är när en stor stor spindel dyker upp från ingenstans i ditt rum. Tur att man bor hemma så man kan ropa på pappa! Men vad hade man gjort om inte pappa var där? Nej, ni märker ju själva att distans förhållanden funkar inte i längden.. Man måste helt enkelt vara sambo med sin pojkvän.



En i familjen...

Nu ses Quincy som en i familjen, så pass att han och jag fått ett foto av oss inramat hos farmor och farfar som de har uppe i sommarstugan! Inte illa.. Haha :) Jag och pappa följde med farmor upp dit idag för att kolla till det, och då möttes jag av min pojkväns handsome face :)





Ps! Man kan ju verkligen snabbt räkna ut vem som är favorit barnbarnet? 3 av 3 bilder är inte illa ;)




Vänskap

Dags att ägna ett inlägg åt mina underbara och stöttande vänner. Trots att de inte vill att jag ska flytta, och de nästan börjar gråta varje gång vi pratar om det, så lyckas de alltid stötta mig, göra mig förväntansfull inför flytten och rädda mig från mina rädslor. Jag vet att de alltid finns där för mig när jag behöver dem, och det betyder verkligen otroligt mycket!

Jag har fem vänner som betyder allt för mig. Rebecka, Tove och Sofie som jag skrattar, gråter, festar och myser med så fort jag får chansen. Shirin som jag kännt sedan 7an, och som oavsett hur lång tid det går mellan vi ses, alltid kan berätta precis allt för. Finns alltid där när man behöver henne. Underbara människa. Och sedan Sanna, min barndoms vän sedan sex års ålder, som jag återfått kontakten med och trots att vi inte hade kontakt på nästan 7 år, så är det som att vi aldrig har lämnat varandras sida. Skratten är aldrig långt borta när vi ses.

Jag är lyckligt lottad med så fina vänner som redan sitter och planerar resor till Usa och mina resor till Sverige. Jag älsker er och kommer sakna er så otroligt mycket. Det kommer aldrig finnas någon som kan ersätta er!
Tusen tack för allt stöd! <3





Becka, Tove, Sofie <3



Shirin <3




Sanna <3




Nya tag...

Idag verkar det som att jag äntligen har fått mina papper jag ska skriva under från Daniel, advokaten. Han skulle skicka det med fedex "overnight", men tydligen så tog det 7 overnights i stället, haha. Såklart! Men nu är papperna i alla fall här, så förhoppningsvis kan jag hämta ut dem imorgon. (Är posten ens öppen imorgon?) Och skicka i väg allt på söndag eller måndag. Visst, nu tänker ni att det är väl inte hela vägen om det tog 2 veckor extra innan alla papper är klara, du ska ju ändå flytta dit och bo där. Det handlar inte om det.. När man jobbar på ett projekt, vilket som helst, så vill man ju att det ska bli klart så snabbt som möjligt, så är det ju med allt. Man vill inte jobba på något i flera veckor och bli klar med det, och sedan tvingas att komplettera massa saker. Man bill lägga det bakom sig i stället.

Men som sagt, nu i helgen ska nog allt lyckas bli klart för sista gången, och så får vi hoppas att passkortet blir så bra så att inte ens Usa kan klaga på det!




The love of my life

Så, låt oss prata lite om anledning till varför jag flyttar. Visst jag älskar New York, jag trivs jätte bra i Usa, jag har lärt känna underbara människor, skulle älska att plugga event management och över lag, så är allt mycket roligare där. MEN - trots det så går det inte att komma ifrån att anledningen till varför jag flyttar heter Quincy. Utan honom så hade jag inte flyttat, det är ett fakta. Utan honom så hade jag inte vågat ta detta stora steg i mitt liv. Quincys och mitt förhållande är som ett förhållande ska vara - glatt, härligt, fyllt av kärlek och omtanke för varandra och ibland små bråk som skapas när flickvännen, vill säga jag, har något att säga men tycker att han borde fatta det av sig själv. När jag är på dåligt humör så frågar alltid Quincy; Behöver du mat eller kärlek?

I April så har Quincy och jag haft ett distansförhållande i 1,5 år, och det förstår ju vem som helst att det inte är en långsiktig plan. Det tar otroligt mycket engergi att ha ett förhållande på distans och även om skype är "helt otroligt bra och den bästa uppfinningen i världen" (som alla säger för att få det att kännas bättre) så vet de som är i samma situation som oss att det inte är tillräckligt. Skype gör det nästan värre. Det är lite som "se men inte röra" som man lärde sig när man är liten. Du ser vad du vill ha, men du kan inte få det.

Quincy är uppväxt i New Jersey där han surfar på sommaren och åker snowboard på vintern. Han har ett band som heter Quincy Mumford and the reason why och som ungefär är min andra familj när jag är där eftersom vi träffas så mycket. Quincys bästa egenskaper är att han är otroligt tålmodig, alltid finns för mig när jag behöver honom, han får mig att skratta och han får mig att känna mig speciel och att jag kan åstakomma precis vad jag vill i livet. Han uppmuntrar mig till att göra vad jag vill i mitt liv och sätta mig själv först - utan att jag ens har en aning om vad jag vill göra i mitt liv, men det spelar tydligen ingen roll, för en dag så kommer jag veta det enligt honom :) Behöver jag även tilläga att hans guitarrkunkaper är ett stort plus? ;)
Hans dåliga sidor.... Han har dålig tidsuppfattning och är alltid sen (fast aldrig när det handlar om musik konstigt nog), ibland förstår han mig lite för väl (typ de tillfällena då man inte vill att han ska förstå), han är stökig och lägger sina använda kalsonger över golvet i hela hans rum, trots att hans föräldrar är framgångsrika kockar så kan kan inte se skillnad på en tomat och en citron.


Det är en underbar känsla att hitta någon man älskar som man kan vara sig själv med 100% ut och som älskar en för sina bra sidor men även de dåliga. Jag skulle vilja säga att jag är väldigt lyckligt lottad, och om jag ska behöva flytta till underbara staden New York för att få vara med honom - då är det så det får bli.

 




PS! Han glömmer ALLTID att ta ner toalett sittsen efter sig.... som tjej tycker jag att detta kan räknas som en mindre bra sida av honom.




Imorgon..

..skickas de sista paperna till visumet in. För hoppningsvis ska de vara allt som min advokad Daniel behöver för att kunna skicka vidare allt där det hör hemma. Jag ska gå in lite mer på vad det är för visum jag har lite senare, det finns ingen tid för det just nu.

Däremot har vi hittat världens bästa advokat, love it :) Daniel har gett oss över 7000 kr avdrag på det som ska betalas, och tillsammans med sin partner Jon tar han istället gratis matlagningsklasser hos Quincys föräldrar, haha :)
Imorgon efter jobbet ska jag ta nya foton, eftersom man inte såg öronen på de andra kortet (som jag betalde 400 kr för) och därför inte var giltiga. Det är också 20 andra saker man måste tänka på när man tar kort till visum... Såklart! Varför ska USA har samma slags kort som alla andra länder i världen?


Ja... jag är fortfarande sur över extra arbetet med papperna. haha.



RSS 2.0